puppycursus aan huis regio Drunen & Den Bosch

Puppycoach

Eindelijk is het zover: er komt een pup! Of misschien hebben jullie je puppy al in huis. Maar jullie moeten nog wel een beetje wennen aan elkaar.. Er komt veel op je af als kersverse hondeneigenaar en bij het opvoeden van een puppy komt best wat kijken. Die eerste dagen of weken met een puppy in huis zijn best zwaar. Gebroken nachten, ongelukjes in huis en vlijmscherpe puppytandjes die overal in bijten: soms twijfel je of je het wel goed doet. Goedbedoelde adviezen krijg je genoeg, maar deze zijn nogal eens tegenstrijdig. Op een hondenschool kun je pas over een aantal weken terecht, maar jij hebt nu al vragen. Jij en je pup kunnen wel een puppycoach gebruiken! 

Ik help je graag op weg met puppytraining aan huis in regio Drunen en Den Bosch. Een puppycursus, helemaal afgestemd op wat jullie nodig hebben, hoe fijn is dat?!

Als puppycoach help ik je ook om te gaan met typische puppystreken. Puppy's bijten overal in, zijn nog niet zindelijk en moeten de basisregels in huis nog leren. Ik help jullie op weg!

Het leven met een puppy in huis is niet zoals je het je had voorgesteld

Help, dit wil ik niet!

Want een pup opvoeden kan ook anders...

Een pup in huis is superleuk maar ook wel spannend. Of het nu je allereerste hond is, of dat je het al eens eerder hebt gedaan: het is en blijft een uitdagende periode. En er zullen gewoon momenten zijn dat je je afvraagt of je het wel goed doet en of het nog wel goed zal komen. Hier help ik jullie graag bij!

Hoe zou het voor je zijn als jij op een fijne manier met jouw pup aan de slag kunt? Het liefst al vanaf dag 1 dat hij in huis is. Ik help je begrijpen hoe jouw pup de wereld beleeft en hoe je jouw puppy dingen kunt aanleren. Zo weet jij hoe je thema’s als zindelijkheid, benchtraining en bijtgedrag kunt aanpakken. Jij weet hoe je kunt zien dat je pup moe is en hoe je hem kunt helpen zijn rust te pakken. Je hebt geleerd hoe je je pup kunt begeleiden tijdens deze belangrijke periode in zijn leven. Jij begrijpt wat de socialisatiefase is en hoe je je pup bij het socialiseren kunt begeleiden.

Zo kun jij weer genieten van jouw puppy! Jullie gaan elkaar leren kennen en begrijpen. En jullie bouwen aan een hechte vertrouwensband samen. Zo heeft jouw pup de best mogelijke start. En daar zullen jullie de rest van zijn leven van blijven genieten.

Als puppycoach help ik jou en je pup met een goede start. Of je nu een losse les wilt, of een complete puppycursus aan huis: ik help je graag!
Een labrador puppy die aandachtig naar zijn eigenaar zit te kijken.

Hoe zou het voor jou en je puppy zijn als:

Hier gaat de puppycoach je bij helpen!

"Ik kan het iedereen aanraden om Marjan in te schakelen als puppycoach!"

Oudduitse herder Nyva en haar eigenaresse Nina hebben al veel gehad aan de lessen die ze volgen bij Hondencentrum Brabant.
“Nyva is mijn eerste hond waardoor ik zeker op het begin veel vragen had. Door het volgen van de puppycursus bij Marjan heb ik een goede start kunnen maken met mijn pup. Inmiddels volgen we wekelijks speurlessen. Nog steeds kan ik met alle vragen bij Marjan terecht. Ik ben erg blij dat ik de keuze heb gemaakt om bij Marjan deze lessen te volgen!”
Nina met Nyva
Mieke met Odin
“Met veel plezier heb ik een puppycursus gevolgd bij Marjan. Heel fijn, zo’n persoonlijke aanpak! Marjan focust zich niet op het aanleren van trucjes maar kijkt verder naar de behoeften van hond en eigenaar. Ze heeft mij geleerd om echt te kijken naar mijn hond waardoor ik het gedrag beter begrijp. Zo heeft ze ons geholpen een basis te leggen waar we de rest van Odin’s leven profijt van hebben.”
Mieke met Odin
Britt met Lola
Onze pup heeft een fijne en rustige start gehad dankzij Marjan. We hebben veel tips gekregen, waar we zeker wat mee kunnen. Echt een aanrader!”
Britt met Lola
logo
“Ik kan het iedereen aanraden om Marjan in te schakelen als puppycoach! Ik had niet durven dromen dat we nu al zo ver zouden zijn met onze 5 maanden oude pup. Heel fijn dat je tussen de lessen door vragen kunt stellen via whats-app. Door Marjan heb ik het vertrouwen gekregen dat het helemaal goed gaat komen met onze Storm. En niet onbelangrijk: Storm is stapelgek op haar!”
Esther met Storm
Maud met Tommie
We zijn blij dat we voor persoonlijke begeleiding aan huis hebben gekozen in plaats van een reguliere puppycursus. Marjan luistert naar je vragen en speelt hier op in. De begeleiding van Marjan is geweldig! Echt een aanrader!”
Maud met Tommie
Marjan Slaats met haar eerste hond, Amy, als puppy in haar armen.

Mijn ervaringen met een puppy in huis

Toen ik mijn eerste pup kreeg wilde ik het heel graag goed doen. Ik had een hoop boeken gelezen en me zo goed mogelijk voorbereid en toch: niet alles liep volgens plan. Want hoewel het liefde op het eerste gezicht was met ons hondje viel de praktijk toch een beetje tegen. We moesten elkaars gebruiksaanwijzing nog leren kennen. En bij mijn volgende hond dacht ik dat ik wist hoe het moest, maar wat bleek: deze pup was compleet anders! Dus die had weer hele andere begeleiding nodig.

Ik moest mijn verwachtingen behoorlijk bijstellen en die eerste periode met een pup in huis vond ik telkens best heftig. Zo’n pup vereist heel veel aandacht en energie in het begin. En als je een perfectionist bent zoals ik dan wil je álles direct (en goed) doen. Nou, dat werkt dus niet zo met een puppy. Inmiddels weet ik welke dingen echt belangrijk zijn en hoe je je pup daarin het beste kunt begeleiden. 

En omdat ik weet hoe heftig die eerste periode met een puppy in huis kan zijn help ik jou en je puppy graag om een goede start te maken.

Hoe puppytraining aan huis jullie kan helpen

Hoe fijn zou jij het vinden als je meteen goed kunt beginnen met de opvoeding van jouw pup? Als je weet wat belangrijk is en waar je op moet letten. Jij weet hoe je je pup kunt begeleiden zodat hij opgroeit tot een stabiele, gelukkige hond. 

Tijdens de puppytraining kom ik bij jou aan huis en stem ik de les helemaal af op jullie wensen en behoeften. Ik leer jou welke aansturing je puppy van jou nodig heeft. Maar als puppycoach kan ik je ook begeleiden bij het aanleren van basiscommando’s, het socialiseren van je pup en nog veel meer. Aangezien je van mij een-op-een begeleiding krijgt gaan we een stuk gerichter te werk dan bij een puppycursus in groepsverband op de hondenschool. We focussen ons helemaal op datgene wat jij en je puppy nodig hebben: echt maatwerk dus.

Je kunt bij mij een hele puppycursus aan huis volgen. Maar ook 1 of enkele losse lessen om jullie op weg te helpen. Zo leggen jullie een sterk fundament voor de toekomst.

Voor een puppycursus in Drunen kun je bij mij terecht! Ik help je met puppytrainingen aan huis.

Zo schakel je de puppycoach in:

Stap 1

Je klikt op een van de knoppen hieronder en vult het inschrijfformulier in

Stap 2

Ik neem telefonisch contact met je op, we bespreken jouw wensen en maken een afspraak

Stap 3

Tijdens de puppytraining gaan we oefenen op de dingen die jullie nodig hebben

Het resultaat van de puppycoach

Na deze puppycursus aan huis:

Gaan wij samen aan de slag?

Als puppycoach verzorg ik jouw puppycursus aan huis in de ruime omgeving van Drunen, Den Bosch en Waalwijk. De dag en tijd van de puppytraining zijn volledig in overleg af te stemmen. Ik kan jou op korte termijn al komen helpen. En ook buiten de les om ben ik bereikbaar voor vragen.

Puppycoach basic

€ 69,-

Puppycoach premium

€ 179,-

Puppycursus aan huis

€ 279,-

Vragen die je misschien nog hebt:

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een puppycursus aan huis en niet op de hondenschool. Uiteindelijk gaat het erom wat het beste bij jullie past. Ik zal je hieronder een paar goede argumenten voor puppytraining aan huis geven:

  • Je zit niet vast aan een vaste lesdag of -tijd. En ook de frequentie van de lessen bepaal je zelf.
  • Je hoeft niet te wachten totdat je puppy volledig is ingeënt om te beginnen met de lessen.
  • Jij kunt zelf bepalen hoeveel lessen je wilt volgen.
  • Jij leert het beste in een veilige omgeving.
  • Je hebt geen standaard lesprogramma nodig, maar wil wel antwoord op jouw specifieke vragen.
  • Jij wilt oefenen op de dingen die voor jullie belangrijk zijn
  • Jouw pup leert het snelst in een omgeving zonder al te veel afleidingen.
  • Je wilt trainen op situaties in het echte leven en niet op de aparte setting van een trainingsveld.
  • Jij wilt zelf de inhoud van de puppytraining bepalen.
  • Je vindt een-op-een begeleiding gewoon prettiger dan les in groepsverband.

Kortom: er zijn heel veel goede redenen om de instructeur van de hondenschool gewoon bij jou aan huis langs te laten komen! 

Het is waar: voor mijn puppycursus aan huis betaal je meer dan voor een groepsles op de meeste hondenscholen. Dit prijsverschil wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de begeleiding die je van mij krijgt. 

Je krijgt namelijk les van een echte hondenprofessional, die jou goed en efficiënt kan helpen. Ik kom als puppycoach bij jou aan huis, je krijgt dus privéles. Dat betekent dat je mijn onverdeelde aandacht krijgt. En de lesinhoud wordt volledig afgestemd op jullie wensen en behoeften, zodat je er het meeste uithaalt. Want als jij die basiscommando’s zelf wel aan kunt leren bij je puppy, dan ga ik je daar niet mee vervelen. De lessen vinden plaats op een moment dat voor jou goed uitkomt. En tenslotte ben ik ook buiten de lessen om bereikbaar voor vragen en advies.

Je kunt mij al inschakelen zodra je weet dat er een puppy in huis komt. Ik kan jullie begeleiden vanaf de allereerste dag dat je jouw pup in huis hebt. Maar ook als je je puppy al een tijdje hebt kom ik jullie graag helpen. De puppytrainingen zijn geschikt voor pups tot 6 maanden oud. 

Is jouw hondje ouder dan 6 maanden? Neem dan een kijkje onder privéles om te zien wat ik voor je kan betekenen.

Je bepaalt zelf hoeveel lessen je wilt nemen. Of dat nu een losse les is om jullie op weg te helpen, of een complete puppycursus aan huis: alles kan. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld neem ik contact met je op en bespreken we jouw wensen. En uiteraard kun je altijd nog lessen bijboeken als je toch meer begeleiding wilt. 

Die keuze is aan jou. Er moet niets! Ik kan jullie een complete puppycursus aan huis geven, maar ook één of meerdere losse puppytrainingen, vooraf of in aanvulling op de lessen bij de hondenschool.

Een puppycursus volgen bij een hondenschool is niet voor iedereen geschikt. Misschien komen de lesdagen en -tijden wel niet uit, of werk je onregelmatig waardoor je niet wekelijks op een vast moment kunt. Of je kunt er nu nog niet terecht omdat je puppy nog niet volledig is ingeënt. Of misschien heb jij gewoon liever een-op-een les dan in een groep. Dit zijn allemaal goede redenen om te kiezen voor een-op-een begeleiding aan huis. 

Het fijne aan puppytraining aan huis is de persoonlijke aanpak: de les is helemaal afgestemd op jullie wensen en behoeftes. 

Mijn werkgebied is in de ruime omgeving van Drunen, Den Bosch en Waalwijk. Dus ik kom ook in de omringende plaatsen, zoals Vlijmen, Elshout, Haarsteeg, Cromvoirt, Helvoirt, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Vught, Rosmalen etc.

Woon je verder weg en wil je graag mijn begeleiding inschakelen? Geen probleem, ik help je graag!

Bij een reistijd van meer dan 30 minuten reken ik bovenop de reiskosten a €0,25 per km wel een vergoeding voor mijn reistijd. Deze bedraagt €30,- per uur. 

Vul gerust het inschrijfformulier in en ik neem contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik bied zelf geen groepslessen aan.

Wil jij toch graag een puppycursus in groepsverband volgen dan kun je terecht bij Hondenschool De Lijn in Den Bosch. Ik werk met hen samen, dus je kunt mij daar tegenkomen als instructeur bij de puppycursus, pubercursus, cursus teamwork en neuswijs.

foto van hondentrainer Marjan en haar eerste hond Amy

Heb je vragen over de puppytraining? Stuur me gerust een berichtje!