hondentraining aan huis regio Drunen & Den Bosch

Privé hondentraining

Jij bent dol op je hond: het is je beste maatje. Maar jullie leven samen is niet perfect. Zodra jullie naar buiten gaan heeft je hond totaal geen aandacht meer voor jou en luistert niet naar je. Of hij trekt aan de lijn en valt uit naar andere honden. Ook thuis loopt niet alles zoals je zou willen: je hond springt op tegen bezoek, staat altijd aan of kan niet alleen thuis blijven. En dit probleemgedrag overschaduwt het plezier wat jullie samen hebben. 

Je doet zo je best maar toch begrijpen jullie elkaar niet. Je weet soms niet meer waar je goed aan doet en dat maakt je onzeker. Je hebt al van alles geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Jij en je hond kunnen wel wat gedragsbegeleiding gebruiken. Ik help je graag met hondentraining aan huis in de regio Drunen en Den Bosch. 

Tijdens de privélessen ga je spelenderwijs aan de slag met het gedrag van jouw hond.

Je kunt wel wat hulp gebruiken bij de training of opvoeding van je hond:

Herken je een of meer van deze dingen? Daar gaan we in de privéles wat aan doen!

Van probleemgedrag naar plezier met je hond

Ook ik liep tijdens het opvoeden van mijn honden tegen problemen aan. Mijn ene hond trok aan de lijn en ging compleet uit haar stekker als de deurbel ging, mijn andere hond viel uit naar andere honden. Met een heleboel trainen is dat gedrag veranderd. Die training ging overigens wel met ups en downs. Maar daar heb ik gelukkig ook veel van geleerd. Daardoor weet ik nu wat wel en niet werkt, en wat het beste bij mij (en mijn honden) past. En hoewel je een hondenleven lang blijft trainen, heb ik nu vooral veel plezier met mijn honden. En daar kan ik jou ook mee helpen.

Wat je met mijn begeleiding kunt bereiken

Hoe zou het voor je zijn als jij en je hond weer op een lijn zouden zitten? Zodat jullie weer zorgeloos samen op pad kunnen en genieten van jullie avonturen. Jij weet hoe je het (probleem)gedrag van jouw hond op een liefdevolle manier kunt bijsturen. Je herkent wanneer je hond jouw begeleiding nodig heeft én weet hoe je die kunt geven. Je hoeft je geen zorgen meer te maken, omdat je weet dat jullie op de goede weg zijn. Jij bent de gedragsdeskundige van jouw hond. 

Zo kun jij je weer focussen op alle leuke eigenschappen van je hond die maken dat hij jouw beste maatje is. En jouw hond is gelukkig, omdat er ook naar hem geluisterd wordt. Jullie vormen samen een echt team.

Dat is waar ik je in de privélessen mee ga helpen. 

Plezier staat voorop tijdens de hondentraining aan huis! Ik maak van jou de deskundige van jouw hond.

"Wat is het fijn om met Marjan te trainen"

Simone met Jip
“Marjan ziet snel wat je hond nodig heeft en leert je hoe je dat zelf ook kunt zien. Ze is er niet alleen voor je tijdens het uurtje les, maar je kunt haar ook altijd bereiken via whatsapp met eventuele vragen. Superfijn! Als we nog eens ergens tegen aan lopen dan schakelen we Marjan zeker weer in.”
Simone met Jip
Miranda met Guus
“Wat is het fijn om met Marjan te trainen. Je kan samen met haar werken aan wat echt belangrijk is voor jou. Ze denkt altijd met je mee als je ergens tegenaan loopt. Heel fijn met een bange herplaatser in huis. We zijn er nog niet maar zien echt verbetering. Meer ontspannen tijdens de wandelingen zonder getrek aan de riem en bezoek wat niet meer zo spannend hoeft te zijn. Nu al bedankt!”
Miranda met Guus
Petra met Kira
“Ik vond het vervelend dat onze Kira steeds ging liggen als ze een soortgenoot zag en er daarna heel hard op afrende. Maar dankzij Marjan weet ik nu dat ze dat niet deed omdat ze met iedere hond wilde spelen. Inmiddels lukt het steeds beter om Kira af te leiden zodat we gewoon door kunnen lopen. Thuis is ze altijd heel relaxt. Maar nu worden we buiten ook echt een team en wandelen we relaxt rond. ”
Petra met Kira
logo
Ik ben blij met de duidelijke en uitvoerbare adviezen die Marjan gaf. Ze legt telkens uit wat er gebeurt, waarom het gebeurt en wat je op dat moment het beste kunt doen. We hebben in korte tijd veel geleerd en moeten nu zelf aan de slag.”
Cindy met Pip
Mijn streven tijdens de privéles: een gelukkige hond én een tevreden eigenaar! Gedragsbegeleiding is niet alleen voor de hond, maar vooral voor het baasje.

Wij zijn een match als jij:

Ik help jullie graag!

Hondentrainer Marjan Slaats samen met haar duitse herder Lizzy. Wil jij ook de deskundige worden van jouw hond?

Hoe ziet hondentraining aan huis eruit

Iedere hond en eigenaar zijn anders. Daarom kom ik in de privéles bij jou aan huis en stem de training helemaal af op wat jij en jouw hond nodig hebben. Ik neem je mee in de wereld van jouw hond. Zo leer jij wat je hond van jou nodig heeft. Daarbij leg ik de focus niet op commando’s. Die komen heus wel aan bod, maar we gaan vooral aan de slag met andere vaardigheden. 

Want als jouw hond bang is, wil je toch eerst leren hem te helpen bij dat angstige gedrag? En als jouw hond overenthousiast opspringt tegen bezoek, gaat alleen het commando ‘zit’ jullie niet helpen, maar werken aan zijn zelfbeheersing wel. Ik help je om de oorzaak achter het gedrag te vinden en vanaf daar bij te sturen.

Wordt de deskundige van jouw hond

Hoe zou je het vinden als jij je hond echt begrijpt? Als je weet wat er schuil gaat achter zijn gedrag. En je ook weet wat jouw hond van jou nodig heeft om dit gedrag te kunnen bijsturen. Ik ga je tijdens de privéles begeleiden, zodat jij de deskundige van jouw hond wordt. 

Zo regel jij die hondentraining aan huis:

Stap 1

Nadat jij het inschrijfformulier hebt ingevuld neem ik telefonisch contact met je op. We bespreken jouw hulpvraag en wat ik voor je kan betekenen

Stap 2

We plannen de privéles in. Vooraf krijg je van mij een uitgebreid vragenformulier dat je invult. Zo kan ik de les zo goed mogelijk voorbereiden

Stap 3

Tijdens de privéles kom ik bij jou aan huis, observeer ik het gedrag van je hond en begeleid ik jou en je hond met oefeningen die jullie verder gaan helpen.

Het resultaat van hondentraining aan huis

Na het volgen van de privélessen:

Gaan wij samen aan de slag?

Tijdens de privéles kom ik bij jou thuis, of op een andere locatie naar wens in de regio Drunen, Den Bosch en Waalwijk. De dag en tijd van de hondentraining aan huis zijn volledig in overleg af te stemmen. Ik kan jou op korte termijn al komen helpen. We bespreken vooraf waar je aan wilt werken, zo kan ik de inhoud van de training voorbereiden. En ook buiten de lessen om ben ik bereikbaar voor vragen.

Losse privéles

€ 89,-

Lespakket basic

€ 199,-

Lespakket premium

€ 319,-

Vragen die je misschien nog hebt:

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor begeleiding aan huis en niet op de hondenschool. Uiteindelijk gaat het erom wat het beste bij jullie past. Ik zal je hieronder een paar goede argumenten voor hondentraining aan huis geven:

 • Jij wilt begeleiding bij een specifiek gedragsprobleem van je hond.
 • Je wilt niet gebonden zijn aan een vaste lesdag of -tijd. En ook de frequentie van de lessen bepaal je liever zelf.
 • Jij kunt zelf bepalen hoeveel lessen je wilt volgen.
 • Jij leert het beste in een veilige omgeving.
 • Je hebt geen standaard lesprogramma nodig, maar wil wel antwoord op jouw vragen.
 • Jij wilt oefenen op de dingen die voor jullie belangrijk zijn.
 • Jouw hond leert het snelst in een omgeving zonder al te veel afleidingen.
 • Je wilt trainen op situaties in het echte leven en niet op de aparte setting van een trainingsveld.
 • Jij wilt zelf de inhoud van de training bepalen.
 • Jouw hond doet het niet goed in een groep met andere honden.
 • Je vindt een-op-een begeleiding gewoon prettiger dan les in groepsverband.

 

Kortom: er zijn heel veel goede redenen om de instructeur van de hondenschool gewoon bij jou aan huis langs te laten komen! 

De dag en tijd van de privéles zijn volledig in overleg af te stemmen. Het liefst plan ik dit doordeweeks overdag in, maar in beperkte mate kan ik ook ’s avonds of in het weekend een huisbezoek plannen.

Tijdens de gedragsbegeleiding kom ik meestal bij jullie aan huis. Maar wil je buitenshuis aan de slag met je hond dan kunnen we ook afspreken op een andere locatie naar wens. Trekt jouw hond bijvoorbeeld aan de lijn dan kunnen we in de wijk gaan trainen, maar ook afspreken in het bos of bij het park.

Je bepaalt zelf hoeveel lessen je wilt nemen. Dit is daarnaast afhankelijk van jouw hulpvraag. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld neem ik contact met je op en bespreken we jouw wensen. Ik kan je dan direct een inschatting geven van het aantal lessen dat je nodig zult hebben. Uiteraard kun je altijd nog lessen bijboeken als je toch meer begeleiding wilt.

Voor gedragsbegeleiding aan huis betaal je meer dan voor een gemiddelde cursus op de hondenschool. Dit prijsverschil wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de begeleiding die je van mij krijgt. 

Je krijgt namelijk les van een echte hondenprofessional, die jou goed en efficiënt kan helpen. Ik kom als instructeur bij jou aan huis, je krijgt dus privéles. Dat betekent dat je mijn onverdeelde aandacht krijgt. En de lesinhoud wordt volledig afgestemd op jullie wensen en behoeften, zodat je er het meeste uithaalt. Want als jouw hond verder prima luistert maar jullie alleen tegen dat ene probleem aanlopen, heb je niets aan een standaard lesplan. Je krijgt van mij altijd maatwerk. De lessen vinden plaats op een moment dat voor jou goed uitkomt. En tenslotte ben ik ook buiten de lessen om bereikbaar voor vragen en advies.

Ik ga je een heel eerlijk antwoord geven: ik kan jou geen resultaten garanderen. Waarom niet? Omdat het resultaat helemaal van jou afhangt. Ik verschaf jou inzicht in het gedrag van je hond en geef je oefeningen en adviezen waar je vervolgens zelf mee aan de slag gaat. Het resultaat hangt af van jouw inzet en hoeveel je oefent. Want alleen als je consequent gaat oefenen zul je resultaat kunnen zien.

 

Mijn werkgebied is in de ruime omgeving van Drunen, Den Bosch en Waalwijk. Dus ik kom ook in de omringende plaatsen, zoals Vlijmen, Elshout, Haarsteeg, Cromvoirt, Helvoirt, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Vught, Rosmalen etc.

Woon je verder weg en wil je graag mijn begeleiding inschakelen? Geen probleem, ik help je graag!

Bij een reistijd van meer dan 30 minuten reken ik bovenop de reiskosten a €0,25 per km wel een vergoeding voor mijn reistijd. Deze bedraagt €30,- per uur. 

Vul gerust het inschrijfformulier in en ik neem contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Nee, als er sprake is van ernstige gedragsproblemen zoals agressie of bijtincidenten verwijs ik je door. Daar heb ik nog niet de ervaring én de diploma’s voor.

Ik beveel je mijn collega’s Suzanne en Jany van Hondenschool de Lijn van harte aan. Zij zijn beide gecertificeerd gedragstherapeut en zeer ervaren dus bij hen ben je aan het juiste adres.

Ik bied geen groepslessen aan. Wil je toch graag in een groep les volgen dan kun je terecht bij Hondenschool De Lijn. Je kunt mij daar tegenkomen als instructeur bij de puppycursus, pubercursus, teamwork en neuswijs.

Heb je vragen over de privéles? Stuur me gerust een berichtje!