speurtraining voor hond én handler

Masterclass mantrailing

Jij en je hond beheersen de basis van het mantrailen en zijn klaar voor wat meer uitdaging? Dan ben je bij de masterclass mantrailen aan het juiste adres. Tijdens deze workshops mantrailing in Brabant gaan jullie nog beter leren samenwerken. Iedere masterclass belicht een ander thema van het mantrailen. Daarmee is dit niet alleen speurtraining voor je hond, maar ook voor jou als handler!

Hoe ziet de masterclass mantrailen eruit?

Tijdens de masterclass mantrailen gaan we de uitdagingen op het trail vergroten. Speurtraining voor gevorderden dus. Zo zullen jij en je hond nog beter leren samenwerken en worden jouw skills als handler verder vergroot. 

Ik begeleid ieder speurteam op het trail. Zo krijg je direct feedback op je lijnvoering en het interpreteren van de signalen die jouw hond afgeeft. Ik kan jullie ook filmen, zodat we de beelden later kunnen nabespreken. 

We zullen tijdens iedere masterclass een bepaald thema van het mantrailen uitlichten. Uiteraard krijg je altijd een trail op jullie eigen niveau. Zo worden de geurpuzzels die jullie onderweg tegenkomen steeds moeilijker en uitdagender. Zijn jij en je hond er klaar voor om echt samen te werken?!

Tijdens de masterclass speuren worden de geurpuzzels steeds uitdagender. Dit is speurtraining voor de hond én de handler. Het spoor van Duitse herder Lizzy loopt over de straat.
Tijdens de masterclass speuren werken we op verschillende locaties met ieder hun eigen uitdagingen. Ook urban en suburban trailen komen aan bod.

Wat kun je verwachten bij een masterclass speuren?

Zijn jij en je hond klaar voor deze speurtraining?!

Tijdens de masterclass speuren leer je als geleider hoe je om kunt gaan met afleidingen of obstakels onderweg. Dit vergt samenwerking met je hond.

Speurtraining voor hond én handler. Wat ga jij leren?

Mantrailen is samenwerken met je hond!

Op zoek naar een leuke workshop mantrailing in Brabant, omgeving Den Bosch? De masterclass is een speurtraining voor zowel de hond als de geleider.

Praktische informatie over de les

Doe je mee aan de masterclass mantrailen?

 
 
 
 
 
Per deelnemer:

€ 50,-

Vragen die je misschien nog hebt:

Geen enkel probleem. De honden speuren een voor een, terwijl de andere honden wachten in de auto. Dit betekent dat de honden niet met elkaar in contact komen. 

Je kunt meedoen aan de masterclasses als jij en je hond de basis van het mantrailen onder de knie hebben. Aangezien ieder mens en iedere hond in een ander tempo leert, zal het dus per combinatie verschillen na hoeveel lessen dit is. Gemiddeld kun je na 5 a 10 lessen al deelnemen aan de masterclass.

De honden mogen één voor één een trail uitwerken tijdens de masterclass. Zo kunnen ze zich het beste concentreren terwijl ze aan het werk zijn én krijgt ieder speurteam mijn onverdeelde aandacht tijdens het trailen. Tussentijds mogen ze wachten in de auto totdat ze aan de beurt zijn. Die rust tussendoor kan je hond goed gebruiken, want hij doet aan topsport tijdens het mantrailen. 

Terwijl jouw hond op rust ligt heb jij je handen vrij. Zo kun je een trail uitleggen voor een andere cursist, of meelopen als observator met een ander speurteam. 

Ja, er blijft altijd iemand als oppas bij de auto’s. We wisselen telkens af wie dat is.

We werken telkens vanaf verschillende locaties tijdens de masterclass. Deze locaties zijn allemaal in regio Den Bosch, Noord-Brabant. We trailen dus ook in de omringende plaatsen zoals Vught, Helvoirt, Drunen, Vlijmen, Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Udenhout, Oisterwijk, Boxtel, Berlicum en Rosmalen.  

Ik maak de locatie van de masterclass mantrailen uiterlijk een dag van tevoren bekend via whatsapp. 

Ik geef in de basis les volgens de GAK9 methode ontwikkeld door Jeff Schettler. 

Maar uiteraard pas ik mijn werkwijze aan op de combinatie die ik voor me heb. Doordat ik meerdere opleidingen over speuren heb gevolgd ben ik bekend met verschillende vormen van tracking en mantrailing. Ook ben ik thuis in diverse trainingsmethodes en manieren om je hond te leren speuren. Daardoor kan ik op maat lesgeven aan jou en je hond. 

Hoewel ik op een professionele manier train, staat plezier in mijn trainingen altijd voorop! Ik vind het belangrijk om te werken zonder druk of dwang en laat jouw hond zijn natuurlijke aanleg volgen. Het succesvol uitwerken van een trail is hard werken voor je hond en daar wordt hij uiteraard voor beloond met een superbeloning. 

foto van hondentrainer Marjan en haar eerste hond Amy

Staat jouw vraag over de masterclass mantrailen er niet tussen? Laat het me weten!